Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα
του Χειρουργού Οφθαλμίατρου
Ι. Ευσταθίου

Τι είναι η υπερμετρωπία;

Τι είναι η υπερμετρωπία;

Ένα άτομο που υποφέρει από υπερμετρωπία, χαρακτηρίζεται από θολή ή θαμπή όραση όταν κοιτάζει κοντινά αντικείμενα, εκτός και αν καταβάλλει μια συνεχή προσπάθεια εστίασης, η οποία οδηγεί σε ένταση, πονοκέφαλο και κόπωση του ματιού.

Υπερμετρωπία παρατηρείται όταν ένα μάτι είναι λιγότερο επίμηκες από το κανονικό. Αυτό το σχήμα οδηγεί στην εστίαση των εικόνων πίσω από τον αμφιβληστροειδή και όχι επάνω του. Είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, η οποία συχνά είναι κληρονομική. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο φακός του ματιού πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να εστιάσει την εικόνα επάνω στον αμφιβληστροειδή.

Τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας και της πρεσβυωπίας μοιάζουν, πράγματι, πολύ, αφού και στις δύο περιπτώσεις η μακρινή όραση είναι ευκρινής, ενώ η κοντινή είναι μη ευκρινής. Η διαφορά είναι ότι σε περίπτωση πρεσβυωπίας, που ξεκινάει μετά από την ηλικία των 40 ετών περίπου, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει κοντά ευκρινώς γιατί έχει σκληρύνει ο κρυσταλλοειδής φακός. Ενώ σε περίπτωση υπερμετρωπίας, το πρόβλημα ξεκινάει σε νεανική ηλικία και συμβαίνει διότι ή δύναμη του ματιού δεν είναι η σωστή.

Αντιμετωπίστε την υπερμετρωπία, τη μυωπία και τον αστιγματισμό ανώδυνα και αποτελεσματικά με τη διαθλαστική χειρουργική (laser), καλώντας μας στο 210 556 2929.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5562929
Email: [email protected]
Ηρώων Πολυτεχνείου & ∆ήμητρος 11
Ελευσίνα 192 00