Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα
του Χειρουργού Οφθαλμίατρου
Ι. Ευσταθίου

BOTOX®

Το BOTOX® είναι η εμπορική ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, που προέρχεται από το βακτηρίδιο Clostridium Botulinum, το οποίο εγχύεται στο πρόσωπο, εξασθενώντας τον τόνο των μυών που προκαλούν με τη σύσπασή τους, τις γνωστές ρυτίδες έκφρασης. Συνηθέστερα, χρησιμοποιείται στις ρυτίδες του μετώπου, στις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας). Η θεραπεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ανόρθωση των φρυδιών, καθώς και για την εξάλειψη του ημίσπασμου του προσώπου και του βλεφαρόσπασμου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η αισθητική ιατρική για την εξαφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο, καθώς οι φυσιολογικές εκφράσεις δεν επηρεάζονται.

Γενικά, η αρχική επίδραση φαίνεται μέσα σε 3 ημέρες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα σε 14 ημέρες μετά από τη θεραπεία, το οποίο μάλιστα διαρκεί έως και 5-6 μήνες. H θεραπεία με BOTOX® δεν είναι επώδυνη, καθώς η ενόχληση είναι σύντομη και συνήθως ελάχιστη. Πριν την ένεση, ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει να μουδιάσει την περιοχή με κρύα επιθέματα, με την όλη διαδικασία να διαρκεί περίπου 10 λεπτά και τους περισσότερους ασθενείς να μη χρειάζονται χρόνο ανάρρωσης μετά από τη θεραπεία.

Αν και τα αποτελέσματα είναι ορατά, η θεραπεία με BOTOX® μειώνει προσωρινά τη δραστηριότητα των μυών που προκαλεί τις ρυτίδες. Επομένως, θα έχετε τις φυσιολογικές εκφράσεις του προσώπου, αλλά χωρίς τις ρυτίδες.

Ορισμένα αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα που επηρεάζουν τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων στους μυς, δεν πρέπει να λαμβάνονται όταν χρησιμοποιείται BOTOX®, ενώ ασθενείς που είναι έγκυες, θηλάζουν ή έχουν νευρολογικές διαταραχές, δε θα πρέπει να κάνουν θεραπεία με BOTOX®
Καθώς η δράση της θεραπείας στους μυς του προσώπου είναι πλήρως αναστρέψιμη οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Πιθανώς να παρατηρηθεί κάποια ελαφρά ερυθρότητα του δέρματος από την ένεση, η οποία όμως δε διαρκεί περισσότερο από μία με δύο ώρες. Επίσης, ίσως προκληθούν ελάχιστοι μώλωπες. Οι παρενέργειες, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιηθεί από έναν έμπειρο γιατρό, είναι εξαιρετικά σπάνιες, καθώς λαμβάνεται κάθε απαραίτητη προφύλαξη, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5562929
Email: [email protected]
Ηρώων Πολυτεχνείου & ∆ήμητρος 11
Ελευσίνα 192 00